Om oss


Jag hörde någon säga att har man en så skaffar man sig lätt fler, det stämde. Belgare passar oss utmärkt, pigga och alltid arbetsvilliga. Och dessutom väldigt fina att titta på. Men på senare tid har vi utökat flocken med Dvärgschnauzer och även Schäfer.

Så vilka är VI då ?? Våran familj består av Eva och Jannick Pedersen och våra döttrar Hannah 5 år samt Elin 3 år.

Intresset för rasen började 1997 då köpte jag (Eva) en tik från kennel Continental. Continental´s Like a Virgin men som var så reserverad att jag inte kom någon vart. Så året därpå kom Hexen House Dummah "Qirah", och året därpå kom LP I LP II SUCH TJH Hexen House Gohr "Nevil". Och sen har det rullat på :)

Min man har tidigare haft Schäfer men när han träffade mig så blev det ändring. Kort därpå kom våran första Malle, TJH KORAD Belgross Zeroh in i familjen. Jannick började som väktare i Trollhättan 2003 och då började tankarna att jobba som hundförare, Zeroh L testades men blev ej godkänd så Jannick fick söka sig till Göteborg och Securitas köpte in en Schäfer åt Jannick. Han och Mix har jobbat ihop från januari 2007.

I mars 2002 fick vi vårat kennelnamn Red Attraction. Och efter det har vi haft 3 kullar Tervueren. Vi har även haft en kull Dvärgschnauzer, det blev endast en tikvalp som vi är delägare i.

Hexen House Gohr
Hexen House Dummah           Hexen House Gohr Det som tränas flera gånger i veckan är lydnad, spår o upplet samt skydd. Tidigare var vi även aktiva inom hemvärnet eftersom Nevil & Zeroh var bevakningshundar.

Vi har också deltagit på utställningar, där vi har blivet bortskämda med resultat som BIS 3, BIS 2 Champion, BIM, BIS 2 Junior och BIS 2 Unghund (på specialer) för att nämna några. Men det är väldigt sparsamt med utställningar nu för tiden ...

Hoppas att ni får en trevlig stund när ni besöker sidorna om våra underbara vovvar.

Eva & Jannick Pedersèn Kennel Red Attraction

Jannick med Zeroh
Husse Jannick och Zeroh

Elin och Hannah sommaren 2007